分享到:

記得認識滴雞精之前,我是先認識「熬雞精」,點解?就因為徐若瑄!

徐若瑄40歲懷孕,懷孕期要長期卧床,每日要食13粒藥,打左300多支安胎針!最後係BB 32週順利出世,見到呢張相我都好感動啊!(from徐若瑄IG)

為左安胎,佢都有食其他補品,而老協珍的熬雞精就係其中一款!

個時先知原來台灣有「熬雞精」比懷孕婦女飲用,覺得好方便好想試下!而最近知道老協珍係香港都有得買,好開心得到老協珍邀請試用,等我為大家率先試用一下。   

 

「熬雞精」有幾好?

老協珍熬雞精採用左獨門「熬工法」深層萃取出老母雞與豬腩排中,5倍濃縮精華,含有豐富的蛋白質、胺基酸(老母雞)、膠原蛋白(豬腩排),營養成份價值相對比其他滴雞精品牌高,所以好補身,適合產前產後既媽媽飲嫁!

「常溫保存,方便攜帶」

老協珍熬雞精一盒有7包裝,收到的時候發現原來可以用常溫保存,不用冷藏方便好多啊!我比左幾包爸爸返公司飲,不用再拎個保溫袋袋住。



「飲用方法非常方便」

我選擇左用熱水溫熱方法,3分鐘就可以飲用,如果可以用保暖杯效果更好!爸爸都話呢個方法好方便,返到公司食完早餐就有碗暖雞精保身喇!

金黃色的熬雞精,經過多重嚴格檢, 0味素、0膽固存,0抗生素,口感醇郁,全部都係由飼養12個月大的第二代老母雞才能萃取,不添加任何中藥成份, 適合唔同年齡層與體質既人飲用。


一盒有7包裝,每日一包,剛好夠一星期飲用!


味道香醇,有濃濃的雞油甘香味,好好飲!


除左懷孕時飲增加營養,坐月時更加要飲,可以加快身體復原,增加精神體力泵多d人奶比BB呀!

我自己連飲左3日,覺得真係精神左,大家不妨試下台灣老字號「老協珍熬雞精」!

想了解更多可去「老協珍 」Facebook:

https://m.facebook.com/laoxiezhen/

熬雞精」訂購網址:

https://lxz.com.tw/Categories/hongkong

~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*

Facebook: Timtam仔的成長日誌 

歡迎邀稿/出席活動:Timtamboy01@gmail.com

駐站Blogger :

#Esdlife 靚太club #媽咪幫 Yahoo親子 #BK Milk #PressLogic 親子日常ubaby Magazine #Beauty Exchange

~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*

分享到:

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *