分享到:

Caydan Ramsey還沒出生之前,我就已經為佢地的清潔用品傷腦筋。

雖然市面上有好多聲稱無添加的清潔液,但我們還是希望找到成分天然對環境無害的清潔液。

好多人都話奶樽奶嘴呢D只係需要用滾水煮一煮就可以了。其實要點樣清洗奶樽先夠乾淨?

首先你要先將飲剩奶倒左佢,之後奶樽加水先沖洗一次,然後清洗奶樽樽身,加點奶瓶清潔液,用奶樽刷將底部的污垢刷洗乾淨,用水沖乾淨就可以了。

而係清洗奶嘴內側時,可用奶嘴刷將邊緣位刷洗一次,注意清洗奶嘴開孔處時不要太用力,這樣可以防止太太力令到奶嘴孔裂開。

始終奶樽都係BB經常要放入口既食具。所以我地都prefer用天然植物提煉而成的清潔液。除左可以用黎清潔嬰孩奶樽及食具,仲可以用黎清潔蔬菜及水果, 安全可靠。

而且佢絕無防腐劑,染色素及毒素,更加唔含磷酸鹽,亞硝酸鹽,氯及酵母。可以話係可以完全自然分解。

佢既用法好簡單只要將兩至三滴純潔在毛巾上清洗碗碟,然後沖水最少五秒。
如果你想用黎浸洗蔬果先。之後再比BB食, 就可以將兩滴純潔注入約兩公升水中。然後浸洗。最少過水兩次。洗完的奶樽同水果真係乾淨哂。

瑞士寶寶的純潔以100%有機天然物料製成,可消毒 BB的奶樽和食具,更加可以清洗蔬菜及水果,真係一物兩用。 而且一次有成500ml。每次都只係用兩至三滴左右, 真係幾抵用。


瑞士寶寶樂天會 Swisso Club Facebook 專頁: https://www.facebook.com/SwissoClub/

分享到:

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

會員登入